Finalisti Mastersa u Madridu u muškom i ženskom žrijebu, Carlos Alcaraz i Aryna Sabalenka, proslavili su svoje rođendane 5. maja, a svojevrsni skandal izazvale su torte koje su dobili tim povodom.

Fanovi su ostali šokirani nakon što su vidjeli fotografije rođendanskih torti teniskih zvijezda, jer je Alcarazova rođendanska torta izgledala mnogo veća i veličanstvenija od Sabalenkine, a neki su to nazvali mizoginijom (predrasudama prema ženama) u tenisu.

Navijači su istakli i da Sabalenka i Alcaraz imaju isti broj Grand Slam titula i da su isto rangirani, te da organizatori u Madridu nisu ozbiljno shvatili ženski tenis.

Čak je i bivša najbolja teniserka svijeta Viktorija Azarenka prokomentarisala objavu na Twitteru koja govori o “zapanjujućoj” razlici između veličine dvije torte, istakavši da ne postoji preciznija defninicja “zapanjujuće”, koja bolje oslikava različit tretman tenisera i teniserki.

“Ne čini mi se u redu”, napisala je Kanađanka Bianca Andreescu.

Alcaraz danas od 18.30 igra finale madridskog Mastersa protiv Jan-Lennard Struffa, dok je Sabalenka došla do naslova pobjedom protiv Ige Swiatek.

Share.