in

Teniserka suspendovana zbog dopinga, za sve okrivila polni odnos

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska trenutno prolazi kroz pravi pakao koji je nastao početkom godine zbog suspenzije.

Ova 21-godišnja teniserka dobila je kaznu zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, ondnosno zato što je bila pozitivna na mestrelonon, da bi i njena odbrana doživjela debakl poslije izjava bivšeg dečka.

Jastremska je dala izjavu kojom je poručila da je za sve kriv seksualni odnos koji je imala sa dečkom i zbog kog je dobila pozitivan nalaz, a koja je u međuvremenu opovrgnuta.

“U mojoj mokraći su pronađene vrlo niski nivoi mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dve sedmice ranije, dobila sam naučne informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka”, rekla je Jastremska prije nekoliko mjeseci.

Jastemska je svoju odbranu, dakle, bazirala na seksu sa bivšim partnerom koji je trebalo da potvrdi da je on unio pomenutu supstancu u njemo tijelo.

Međutim, odlučio je da piše Komisiji koja se bavi ovim slučajem i tvrdi da je otac teniserke tražio od njega da prizna krivicu. Odbio je, kao i zahtjev da da pramen kose za DNK analizu.

Ostaje da se vidi kako će se ovaj slučaj završiti, pogotovo što se Jastremska smatra za jednu od najperspektivnijih teniserki.

Višković: Zaustavićemo one koji radnicima daju plate u kovertama

Granični policajac dobio otkaz zbog podvođenja supruge