in

Svet u neverici: Dušan Tadić zgrabio saigrača i bacio ga o tlo

Foto: Twitter/Screenshot

DUŠAN Tadić je sa dva poteza obeležio veliki derbi holandskog fudbala u kome su se sastali Ajaks i Fejenord.

Tadićev Ajaks je gubio sve do završnice, a onda je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije fantastičnim golom poravnao rezultat, da bi u poslednjim trenucima utakmice njegov klupski kolega, Brazilac Entoni, akciju koju je upravo započeo Tadić završio golom za konačnih 3:2.

Ali, potom se desilo nešto što je mnoge ostavilo u neverici.

Arbitar je pokazao da će se igrati pet minuta sudijske nadoknade vremena, a želeći da malo “ukrade” koji trenutak, i tako pomogne svojoj ekipi da sačuva stečenu prednost posle preokreta, Entoni je teatralno pao posle jedne borbe za loptu koju je završio van terena.

Brazilac se uhvatio za nogu kao da mu je neko naneo strašan udarac (iako se to desilo), pa je onda shvatio da će se meč nastaviti bez njega jer je van igrališta, te se vratio na teren, držeći se za “bolno mesto”.

Ali, kako je stajao, a svima već uveliko bilo jasno da glumi nekakav problem, Dušan Tadić je pritrčao, zgrabio pomenutog saigrača i tresnuo ga o tlo. Bio je to dečački potez u stilu “Lezi dole, samo tako možeš da sprečiš sudiju da pokaže da se igra nastavi, a ako stojiš – igraćemo fudbal”, ali…

Pošto je potez bio toliko neverovatan, a i izveden pred desetinama hiljada ljudi na “Johan Krojf” areni i još više pred TV ekranima, mnogi su počeli da se smeju (pa i treneri rivala).

Sa druge strane, neki igrači Fejenorda su nasrnuli na Tadića, pokušavajući da mu stave do znanja da takvoj krađi vremena nije mesto u fudbalu, a naročito u velikom derbiju Holandije.

Inače, Dušan Tadić je koji trenutak kasnije s rukama na glavi ispratio odluku čuvenog sudije Makelea, koji je zbog glume – isključio Entonija, dok je srpski as prošao bez opomene zbog svog učešća u ovom “pohodu” na nagradu Oskar.

Ajaks je, podsetimo, zadržao stečenu prednost, pa opet ima pet bodova više od drugoplasirnanog PSV-a, koji je odigrao meč manje. Fejenord je treći, sa velikih 11 bodova manje od Tadićevih “kopljanika”.

Ivana (Španović) Vuleta je svetska dvoranska šampionka u atletici!

Majstori umiru, a za njima i razni zanati