in

Svečano otvoren teniski kompleks Srpska open

Pred nekoliko hiljada građana Banjaluke, te uz prisustvo predstavnika Teniskog saveza Republike Srpske, najvišeg republičkog rukovodstva na čelu sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, te uz prisustvo predstavnika Gradske uprave Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, svečano je otvoren teniski kompleks za Srpska open, a koji će se u Banjaluci održati od 16-23. aprila.

Na otvaranju je rečeno da će Banjaluka na ovaj način stati u rang sa Barselonom, Hamburgom, Marakešom i drugim gradovima koji imaju čast da organizuju ATP turnir iz serije 250.

U Banjaluku će naredne sedmice doći Vavrinka, Monfis, Rubljov, Ćorić, Lajović, Gaske i mnogi drugi, a predvođeni najboljim na planeti Novakom Đokovićem, poručeno je na otvaranju.

Bojan Vujić, predsjednik Organizacionog odbora turnira Srpska open naglasio je da mu je zadovoljstvo što može da pozdravi sve prisutne, kao i da se zahvali na uloženom trudu da se ovako nešto ostvari.

“Jako sam srećan što mogu da kažem da će ovaj kompleks biti rame uz rame sa svjetskim teniskim centrima. Igrao sam na mnogim turnirima i ovaj centar je zaista veličanstven, a sve za buduće generacije mladih tenisera i teniserki”, kazao je Vujić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je u ovom trenutku veličanstveno biti Banjalučanin, Srbin i građanin Republike Srpske.

“Ovdje nije bilo ničega. Tada smo imali hrabrost da zadamo cilj, imali smo vjeru i za četiri pet mjeseci doći do dvorane, ovog veličanstvenog trga, nove avenije i slobodno mogu reći nove razglednice grada, da je ovo nova razglednica Republike Srpske”, kazao je Stanivuković.

“Ovo nije samo teren niti kompleks, već simbol pobjede našeg mentaliteta nad našim navikama. Dokazali smo da možemo bolje i od Kineza, Japanaca. Ovo sve dokazuje da su republičke i lokalne vlasti po strani stavili brojne teme, i dokazali da je ovo za sve nas. Nismo se pitali kako se zoveš, već ajde da radimo. To je suština”, poručio je Stanivuković, te dodao da će preko 30 televizija prenositi ovaj turnir.

“Bićemo srce sportske Evrope, ali i svijeta”, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

On je izrazio uvjerenje i da će nakon turnira dvorana biti završena na zadovoljstvo svih.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da je ovo uspjeh svih nas i da mu je drago što je sinergija Vlade i Grada Banjaluka dovela do ovog projekta.

“Hvala svima koji su nadzirali sve ovo, odbornicima i svim drugim da od jedne zapuštene livade dođemo do kompleksa koji je na ponos svih nas”, kazao je Dodik.

On se posebno zahvalio Novaku Đokoviću.

“On je jednom obećao da će doći ovdje i igrati i mi smo ga držali za riječ. Hvala i njegovoj porodici i agenciji koji su vjerovali u nas”, naveo je Dodik.

“Ovo nije Dodikovo, ni Stanivukovićevo, niti bilo čije, nego narodno. Banjaluka se 20 godina radi, sve je ovo novo. Mi nećemo ovdje stati. Idemo do novih pobjeda i turnira. Ali znam da će to biti teško, jer će bogati ponuditi mnogo više”.

Dodik je naveo da je dosad Vlada Srpske kroz svoje odluke dala 34 miliona KM.

Predsjednik Republike Srpske dodao je da je ovo zajednički uspjeh.

“Žao mi je jer neće svi dobiti kartu. 200.000 ljudi je tražilo. VIP loža koja je trebala biti za mene i ministre, a to je 24 mjesta ide za najbolje sportiste. A najbolji đaci, njih 30 će biti lično moji gosti na ovom turniru”,poručio je Dodik.

On je ponovio da su brojni ministri i premijeri iz zemalja okruženja tražili da dobiju karte za ovaj turnir.

Skandal u srpskom kvizu: Legenda Slagalice izbačena, a imao sve tačne odgovore

ONI SU PONOS BIJELJINE! Semberski rukometaši dijelili lekcije na turniru u Španiji