Otkriven identitet BBC-jevog voditelja koji se suočava s optužbama za plaćanje seksualno eksplicitnih slika tinejdžeru. Huw Edwards je imenovan kao osoba koja se povezuje s ovim slučajem. Njegova supruga Vicky Flind javno je potvrdila njegovo ime. Edwards (61) je jedno od najpoznatijih lica informativnog programa BBC-a.

Supruga je istakla da Edwards “pati od ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem” i da se trenutno nalazi na bolničkom liječenju, gdje će ostati u doglednoj budućnosti. Zamolila je novinare za poštovanje privatnosti njihove obitelji.

U ime svog supruga, Vicky Flind je izjavila: “U svjetlu nedavnog izvještavanja o ‘BBC-jevom voditelju’, dajem ovu izjavu zbog brige za Huwovu psihičku dobrobit i zaštite naše djece. Huw pati od ozbiljnih mentalnih problema. Posljednjih godina se liječio od teške depresije. Trenutno je u bolnici i tamo će ostati u doglednoj budućnosti. Kada bude bio dovoljno zdrav, namjerava odgovoriti na objavljene priče.”

Britanska policija je saopštila da nije bilo počinjenog kaznenog djela u vezi s optužbama za plaćanje seksualno eksplicitnih slika. Glasnogovornik BBC-a je izjavio: “Vidjeli smo izjavu policije koja potvrđuje da su završili svoju procjenu i da neće poduzimati daljnje korake. Zahvalni smo im što su ovaj posao brzo dovršili.”

Nove optužbe koje se javljaju odnose se na nedolično ponašanje prema kolegama na BBC-u. Istraga o tim navodima je u tijeku.

Share.