Neimenovani supervizor reprezentacije Albanije (26) optužen je da je silovao mladu ženu (18) u toaletu smještaja reprezentacije tokom Evropskog prvenstva.

Zaposlenik hotela sportske škole Kaiserau u Kamenu pozvao je policiju nakon napada 23. juna u 19.30 sati, dok je ured javnog tužioca u Dortmundu potvrdio istragu.

Mlada djevojka je policijskim inspektorima Unne rekla da ju je Albanac gurnuo u kuhinju, poljubio i seksualno zlostavljao.

Iako je javni tužilac odmah obaviješten o prijavljenom seksualnom prestupu, optuženi je već sutradan napustio Njemačku nakon što je Albanija eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

“Pošto još nema hitne sumnje, zahtjev za hapšenje nije podnijet. Prema njemačkom zakonu, silovatelj može očekivati ​​najmanje dvije godine zatvora”, kazala je glasnogovornica tužilaštva.

Kako piše Bild, trenutno je nejasno kako će se istraga nastaviti zbog komplikovanog zahtjeva za pravnu pomoć. Pitanje krivice sada treba da se razjasni.

Navodni počinilac nije ni igrač ni viši funkcioner, a nakon što se saznalo za incident, optuženog muškarca je odmah suspendovao Nogometni savez Albanije.

Share.