in

Sud odbio žalbu – Valijeva ostaje na Zimskim olimpijskim igrama!

Ruska umetnička klizačica Kamila Valijeva dobila je dozvolu od Suda za sportsku arbitražu (CAS) da nastavi takmičenje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

CAS nije uvažio žalbu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Međunarodne klizačke unije (ISU) i Svetske antidoping agencija (VADA), koji su uložili primedbu na odluku Ruske antidoping agencije (RUSADA) da ukine suspenziju Valijevoj.

Petnaestogodišnja Ruskinja je, nakon osvajanja zlatne medalje u ekipnom takmičenju, suspendovana zbog pozitivnog doping testa na trimetazidin urađenog 25. decembra 2021. godine.

„Specijalna komisija CAS je donelo odluku u arbitražnom procesu protiv ruske umetničke klizačice Kamile Valijeve. Zahtev MOK, VADA i ISU je odbijen“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, Valijeva je suspendovana 8. februara, ali joj je zabrana ukinuta 9. februara, zbog čega je usledila žalba pomenutih organizacija.

Suđenje je održano putem video-konferencije u nedelju, da bi u ponedeljak nešto pre 14 časova u Pekingu donesena odluka.

Valijevu očekuje individualno takmičenje, a kratki program na Zimskim olimpijskim igrama počinje 15. februara. Takođe, Kamili i reprezentaciji Rusije još nisu dodeljene medalje za osvojeno zlato u ekipnom takmičenju.

Na Novom Zelandu pokušavaju rastjerati demonstrante pjesmom Let It Go iz crtanog filma Frozen

Ubrzava se najveći projekat Srbije u Hercegovini