in

Sud dao vizu Đokoviću, a onda ga ponovo priveli

CHRIS HOPKINS

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, našao se pred sudom u Australiji gde je uspeo da odbrani svoje pravo na ulazak u tu državu, koje mu je bilo ukinuto, zbog čega je bio smešten u imigracioni pritvor. Iako je suđenje gotovo, ostajemo uživo kraj Australije jer imigracioni ministar Aleks Hok može da iskoristi svoju moć i ponovo ukine vizu Novaku.

Novak Đoković proživljava najteže trenutke u životu, danima je bio zatočen u smeštaju koje je sve samo ne hotel, kako je za Sputnjik svedočio fotograf iz Melburna Majkl Babić, nakon što je proveo više od osam sati na aerodromu u Melburnu posle čega mu je ukinuta viza.

Jasno je da je Đoković žrtva birokratskog haosa u Australiji, loše komunikacije federalnih, državnih i teniskih vlasti, a to su on i njegovi advokati uspeli da dokažu na sudu i odbrane njegovo pravo na boravak u Australiji i takmičenje na predstojećem Australijan openu.

Tok procesa mogli ste da pratite uz Sputnjik i na linku ispod:

Srđan Đoković potvrdio – Novak ponovo priveden!?

Novinarka Кsenija Pavlović Mekatir rekla je da joj je Novakov otac Srđan putem telefonskog razgovora potvrdio da je Novak ponovo priveden.

Žele da mu opet ukinu vizu i da ga deportuju.

Sutra i u petak neradni dani u Srpskoj

Španskom teniseru nije drago zbog ishoda presude, ali je poštuje!