in

“Stop nasilju u sportu”: Uprava traži oštre sankcije

Utakmicu Druge lige Republike Srpske koja je odigrana u srijedu između fudbalskog kluba Glasinac sa Sokoca i Zadrugara iz Donjeg Crnjelova obilježila je teška povreda fudbalera Zadrugara Slobodana Jelića koji se trenutno nalazi u Кliničkom centru Кoševo u Sarajevu gdje čeka operaciju. Uprava Zadrugara od Fudblaskog saveza Republike Srpske traži oštre sankcije za sudije koje su sudile ovaj meč.

Fudbaleri Zadrugara iz Donjeg Crnjelova doživjeli su sportsko nasilje na utakmici na Sokocu, tvrde iz uprave kluba. Njihov igrač 20-godišnji Slobodan Jelić, zadobio je tešku povredu noge usred starta protivničkog igrača. Sve to prošlo je bez reakcije sudja.

Sportski direktor FК Zadrugar Zoran Simić kaže da svaki igrač može da bude toliko grub koliko mu sudija dozvoli. “Iz tog razloga taj igrač koliko god da je on kriv, deset puta je krivlji taj čovjek koji dijeli pravdu. Mi smo u petom minutu utakmice znali gdje smo došli. Da je tad sankcionisao sudija tog igrača sa žutim kartonom ili nečim možda bi sve bilo drugačije.”

Međutim, igrač Glasinca iz Sokoca završio je utakmicu bez javne opomene, a povrijeđeni Jelić je transportovan u Кlinički centar Кoševo u Sarajevu, gdje još čeka na operaciju.
“Desile su se komplikacije, unutrašnja krvarenja, ne može se operacija izvršiti. Minimlano će 6 mjeseci biti na štakama, pa rehabilitacija još 6 mjeseci i tek za dvije godine će biti ponovo u formi.”, izjavio je Mićo Živić, predsjednik FК Zadrugar.

Došlo je vrijeme da se kaže NE nasilju u sportu, ističu iz uprave kluba iz Donjeg Crnjelova.
“Mislim da je prevršilo sve granice, nije ovo prvi slučaj. Mi smo imali situaciju gdje smo se žalili pa ne smiješ ni da se žališ, dobili smo 300 КM kazne da plati klub što smo se žalili na nepravilno suđenje.”, rekao je Svetozar Ljubojević, potpredsjednik FК Zadrugar.

Podnijeli su prijavu Fubalskom savezu Republike Srpske u kojoj traže:
“Prijava se odnosi na sudije koje su sudile utakmicu i načinili niz propusta koji su rezultovali teškom povredom 20-eg igrača FК Zadrugar Slobodana Jelića. Tražimo da se pregleda kompletan snimak sa suđenja i tok utakmice te da donesete konačnu odluku o ponašanju službenih lica, a koja se odnose na nasilničko ponašanje i podstrekavanje nasilja u sportu od strane domaće ekipe, a sve to su tolerisale sudije koje su sudile utakmicu.” reako je čitajući prijavu predsjednik FК Zadrugar Mićo Živić.

U protivnom su, kaže Živić, spremni da prekinu nastupe u ovoj sezoni, jer ne žele da gledaju tolerisanje grube igre i još povrijeđenih igrača.

Sijarto: Uslovi za mir u Ukrajini sve gori

Američki senator i albanski lobista optužen za primanje mita