in

Srpske kraljice ponovo pokorile svet!

Odbojkašice Srbije odbranile su titulu prvaka sveta trijumfom nad selekcijom Brazila u finalu Svetskog prvenstva. Pred nekoliko hiljada gledalaca u holandskom Apeldornu izabranice selektora Danijelea Santarelija slavile su ubedljivo u tri seta – 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

Vrhunska odbojkaška utakmica, sa puno preokreta, lepih poteza i borbe, ali svaki put je u trenucima odluke do izražaja dolazio kvalitet naših devojaka, odbojkaška simfonija, kako je primetio komentator Javnog servisa. Na kraju, naše devojke su odradile posao za manje od sat vremena i neka i to bude potvrda – dominacije.

Brazilke su bolje otvorile meč i stigle do tri poena prednosti od 5:2 do 10:7, ali su naše devojke sa četiri vezana poena, predvođene Tijanom Bošković, preokrenule rezultat i povele sa 11:10.

Zatim su Brazilke jurile našu prednost i posle tajm-auta i tri vezana poena u kojima se istakla čuvena Gabi povele su sa 17:16. Međutim, finiš prvog seta potpuno je protekao u dominaciji naših devojka, pre svih Bojane Drče i Tijane Bošković koje su odvele naš tim do 26:24 i vođstva od 1:0 u setovima.

I drugi set imao je gotovo identičan tok. Brazilke su lako stigle do tri poena prednosti i držale razliku sve do 13:16 kada je usledila neverovatna serija od 6:0 posle koje su naše devojke otišle na 19:16 pred kraj drugog seta.

Istina, malo su se i opustile pa su dozvolile Brazilkama da priđu na 21:20 posle tri vezana poena, ali je onda na scenu opet stupio individualni kvalitet naših devojaka koje su vezale tri poena i blokom Jovane Stevanović stavile tačku na drugi set – 25:22.

Treći set bio je igra mačke i miša. Ovog puta naše devojke su povele od starta seta i prednost konstantno povećavale na krilima Tijane Bošković. Toliko je devojka iz Bileće dominirala u pojedinim trenucima da je bilo neprijatno biti navijač Brazila.

Orban: Čini se da treba da se pripremimo za dugotrajan rat

Amerikanci objavili koliko su “teški” Đoković, Brega, Čola, Dino Merlin, Severina…