in

Srpkinje kroz dramu do pobede nad Kanadom!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu rezultatom 72:68 u prvom kolu olimpijskog turnira.
Ekipa selektorke Marine Maljković je imala prednost posle prvog poluvremena, u trećoj deonici je dozvolila rivalkama da izjednače pa je pobednik rešen u finalnom kvartalu, gde je viđena velika borba dva tima.

Srpski tim je uspeo da nadjača rivala, ali i sudije koje su prečesto u poslednjim minutima gledale snimke, tražeći način da dodele loptu ili prekršaj Kanadi – i uvek su nalazile.
Bez obzira na sve, Srbija je imala odgovor, poslednja deonica je startovala rezultatom 45:45, Ivon Anderson je ubacila trojku i pokrenula seriju, ali je Kanada uspela da se vrati i izjednači posle tri minuta igre.

Rezultatska klackalica je trajala do sedmog minuta kada je Ana Dabović briljantnom asistencijom iza glave pronašla Aleksandru Crvendakić na liniji za tri poena što je Srbiji donelo prednost od šest poena.

Dabovićeva je zatim svojom drugom trojkom u četvrtini povisila prednost, Kanada je zapretila i smanjila na četiri poena, u poslednjem minutu je ta razlika i prepolovljena, ali je Jelena Bruks odličnom reakcijom i lakim poenima vratila mir u srpski tim.

U finalnim momentima protagonizam su preuzele i sudije, najpre su dodelile loptu Kanadi iako je delovalo da ona treba da pripadne Srbiji, Crvendakićeva je dobila i tehničku grešku, ali ništa od toga rivalke srpskog tima nisu valorizovale.

Iako tokom meča nije bila na visokom nivou, srpska odbrana je proradila u ključnim trenucima i neutralisala pokušaje Kanade da meč učine izjednačenim, a tačku na sve stavila je Dabovićeva poenima na obruču u poslednjih desetak sekundi.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 16 poena, Ivon Anderson je dodala 12, Dabovićeva je duel završila sa 11, dok su Crvendakić i Tina Krajišnik upisale po deset poena.

Na ivici dvocifrenog učinka bila je Bruks sa devet poena, a upisala se i Dragana Stanković koja je meč završila sa četiri poena.
U poraženom timu Nira Filds je imala 19 poena, Kija Nurs 16, a Šej Koli 12 poena.
Srbiji sledi težak izazov u narednom kolu, u četvrtak 29. jula od 10.20 rival će biti Španija.

Novi zahtev Karađorđevića trese Budvu

Bijeljinac ugrizao policajca