in

Srbija pregazila Francusku za polufinale Evropskog prvenstva!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom u četiri seta protiv Francuske (22:25, 25:18, 25:7, 25:20) plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

Aktuelne evropske i svetske šampionke u borbi za finale igraće protiv Turske, dok se u drugom polufinalu sastaju Italija i Holandija.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 26 poena, a pratile su Rašić sa 13, Popović je dodala devet, Milenković je postigla osam, a Buša i Ognjenović sedam poena.

Srpske odbojkašice nervozno su otvorile utakmicu, prijem je bio slab, u napad je samo Tijana Bošković bila raspoložena i Francuska je to iskoristila.

Prvi set naše protivnice osvojile su rezultatom 25:22, te je ovo bio alarm za ekipu Zorana Terzića.
Srbija je zaigrala mnogo bolje u drugom setu, a odlučujući trenutak meča viđen je u završnici ovog perioda kada su Srpkinje na servis Maje Ognjenović osvojile šest poena zaredom, i izjednačile na 1-1 (22:25, 25:18).

Od tog trenutka pa sve do kraja meča nije postavljalo pitanje pobednika. Srpske odbojkašice plesale su po terenu, osvajale većinu poena i drugi set dobile neverovatnih 25:7.
Francuskinje nisu znale gde se nalaze, igra im se potpuno raspala, te ni u četvrtom setu nisu uspele da pruže jači otpor.

Polufinala na programu su u petak. U prvom se od 17 časova sastaju Italija i Holandija, a u drugom u 20.00 gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva, odnosno duel između Srbije i Turske.

Incident na Cetinju: Grupa pokušala da upadne u manastir

Stanivuković na godišnjem bez odobrenja