in

Srbija peti put zaredom šampion Evrope u basketu – podvig za sva vremena! (video)

Basketaši Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo po peti put zaredom! U finalu su nadigrali Litvaniju sa 22:20. Odlučujuću dvojku postigao je Strahinja Stojačić u poslednjem napadu. Utakmicu ste mogli da pratite uživo uz Sputnjik.

Ovakvi uspesi neke reprezentacije se ne pamte. U bilo kom sportu.

Srbija je velesila, Srbija je fenomen koji će se proučavati! Pet vezanih evropskih zlata zaredom! Prosto neverovatno, na ivici rubrike verovali ili ne. Ovo se zaista ne pamti.

Litvanija je imala napad za pobedu, imala šut, igralo se na jedan poen, a onda je Stojačić uzeo sve u svoje ruke i pogodio dvojku koja će se dugo pamtiti!
Naši momci su bukvalno nepobedivi u basketu.

Srbija je ovim trijumfom postala petostruki uzastopni evropski šampion, pošto je trijumfovala na EP 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. EP 2020. nije održano zbog korona virusa.

Litvanija je bolje ušla u meč i povela 6:2. Srbija je uspela da napravi preokret i da povede 11:7. Litvanija je serijom od 5:0 napravila preokret i povela 12:11. Srbija je zaigrala angažovanije i stigla do 20:17. Litvanija je uspela da izjednači na 20:20, ali je Srbija na kraju slavila 22:20.

Srbija je u Jerusalimu igrala u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Letonije, koja je u meču za treće mesto pobedila Francusku 22:19.
Podsećanje na polufinalni meč protiv Letonije…

Odličnu igru pružili su Strahinja Stojačić, Branković, Barać i Kojić, na vreme su stekli prednost i sačuvali je do kraja.
Za novu medalju, za novo finale!

Srbija je četvorostruki uzastopni šampion Evrope, a na EP u Jerusalimu igra u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.

Basketaši Srbije i Letonije su oprezno ušli u meč, a Orlovi su boljom igrom stigli do vođstva od 12:6. Letonija je na četiri minuta pre kraja smanjila na 14:10. Međutim, Srbija je na tri minuta pre kraja meča povela 18:13. Letonija je serijom 5:2 smanjila vođstvo Srbije na 20:18, ali su Orlovi na kraju uspeli da trijumfuju rezultatom 21:18.

Počela “Skupština na otvorenom”: “Ako sjednice ne bude, idemo u proteste širom RS” (VIDEO)

Mask nakon razgovora s Rusima ugasio Starlink i sabotirao veliki ukrajinski napad?