in

SRBIJA GAZI, BRAZIL NEKA SE PAZI! “Orlovi” pregazili rivala i poslali moćnu poruku pred Mundijal u Kataru

FUDBALERI Srbije su u generalnoj proveri pred Svetsko prvenstvo igrali protiv reprezentacije Bahriena i ubedljivo slavili rezultatom 5:1 (1:1). Bilo je to odlično izdanje pulena Dragana Stojkovića Piksija pred put u Katar gde Srbija igra na Svetskom prvenstvu.

Dragan Stojković Piksi je “orlove” doveo u Bahrein kako bi se pred početak Svetskog prvenstva privikli na uslove koji ih čekaju, a misije je više nego bila uspešna.

Već u 8. minutu iz prvog pravog napada poveo je tim Srbije. Nemanja Gudelj oboren je pred šesnaestercem, a odgovornost je preuzeo kapiten Dušan Tadić. Odlično je izveo prekid, poslao loptu pod prečku DŽafara koji je “paradom” ulepšao njegovu majstoriju.

Stefan Mitrović je potom u 15. minutu u svom šesnaestercu bespotrebno oborio igrača Bahreina, a Helal je realizovao najstrožu kaznu i sa penala poravnao na 1:1.

Do kraja poluvremena, Srbija je strpljivo šansu čekala iz kontri, u dva navrata umalo je Luka Jović izbegao ofsajd zamku, a potom u 44. minutu imao veliki promašaj.

Dušan Tadić je maesteralno pronašao Filipa Mladenovića, a ovaj odmah poslao loptu na drugu stranu gde ju je u padu zakačio Luka Jovićkoji nije imao sreće, te je ona završila kraj stative već savladanog golmana Bahreina.

Srbija je nakon nešto lakšeg treninga u prvom poluvremenu, u drugom zaigrala znatno bolje. Već u 50. minutu ponovo je vodila reprezentacija naše zemlje. Odlično je Dušan Vlahović proigrao Tadića, koji je pobegao rivalu nakon odličnog prijema, a potom je i savladao Saeda DŽafara za 2:1.

Revanširao mu se Dušan Tadić već u narednom napadu, proigrao je napadača Juventusa koji je uvećao prednost Srbije na 3:1.

Novu šansu Srbija je imala već u 64. minutu. Vrhunski centaršut uputio je Darko Lazović, priliku je imao Dušan Vlahović, okrznula je ta lopta stativu, ali sa spoljne strane.

Igrao se 76. minut, Mladenović je odličnu loptu ubacio u šesnaesterac rivala, tukao je glavom Strahinja Pavlović, pravo u prečku. Već 11. minuta kasnije Mladenović je ponovo uputio vrhunski centaršut, Filip Đuričić je morao samo da se pokloni i pokupi loptu. Nova asistencija Dušana Vlahovića, ovog puta proigrao je Luku Jovića za novi gol i konačnih .5:1.

Srbija će prvi meč na Svetskom prvenstvu igrati 24. novembra, protivnik će nam biti reprezentacija Brazila, meč se igra od 20 časova.

Duraković: Poštujem ono što je rahmetli Alija Izetbegović potpisao, a to su država, dva entiteta, distrikt, kantoni

Zversko ubistvo: Ukrajinski vojnici hicima u glavu obračunali se sa 10 ruskih ratnih zarobljenika