in

SRAMNO! FIFA KAZNILA SRBIJU ZBOG TRANSPARENTA O KOSOVU! Hrvatima SIMBOLIČNA kazna zbog brutalnog vređanja Borjana

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), kaznila je fudbalske saveze Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije.

FS Srbije je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog “kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i člana 4. Pravilnika za FIFA Svetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom,” navodi se u odluci Disciplinske komisije FIFA. Na zastavi Srbije, sa južnom pokrajinom Kosovom i Metohijom, bio je istaknut natpis: “Nema predaje”.

Hrvatski fudbalski savez (HNS) je kažnjen simbolično sa 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Hrvatski navijači su na toj utakmici brutalno vređali kanadskog golmana, inače Srbina Milana Borjana, koji je kao dete bio u izbegličkoj koloni tokom akcije etničkog čišćenja Srba iz Republike Srpske Krajine. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja na račun čuvara mreže Crvene zvezde.

“Hrvatski fudbalski savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade,” objavila je FIFA.

Oglasio se vozač Hitne pomoći koji je pregazio staricu

Podnesena inicijativa da se Mesiju zabrani ulazak u državu (VIDEO)