Španska atletičarka Laura Garcia-Caro doživjela je najneprijatnije iznenađenje u karijeri nakon što je proslavila “osvojenu” evropsku medalju prije cilja, no na kraju završila ipak na četvrtom mjestu i bez podija.

Na samom startu Evropskog atletskog prvenstva koje se održava u Rimu vidjeli smo nekoliko vrlo uzbudljivih takmičenja i dramatičnih utrka, a posebno interesantno bilo je takmičenje u brzom hodanju na 20 kilometara.

Nakon gotovo 90 minuta utrke po ulicama Rima, Laura Garcia-Caro je ušla u sami finiš utrke osjećajući se kao osvajačica medalje. Špankinja je oduševljeno slavila unaprijed upisanu medalju, ali se gadno prevarila.

Garcia-Caro nije vidjela da joj se iza leđa prikrala Ukrajinka Ljudmila Oljanovska koja je uspjela prestići špansku atletičarku i osvojiti bronzanu medalju.

Najinteresantnija je reakcija Špankinje čiji se izraz lica iz velike radosti pretvorio u zaprepaštenje u samo nekoliko sekundi. Kamere su sve to snimile, a snimak je odmah postao viralan u sportskim internet krugovima.

Garcia-Caro više nije imala snage za povratak i prošla je kroz cilj četvrta, bez osvojene medalje. Zlato i srebro ostali su u Italiji kod Antonelle Palmisano i Valentine Trapletti.

Share.