Utakmicu 5. kola Međuopštinske lige u Srbiji između Popovići Vrnjci – Apolon 2018 obilježila je potpuno nevjerovatna situacija u kojoj je glavni sudija koristio videosnimak navijača kao VAR tehnologiju, nakon čega je promijenio svoju odluku i priznao pogodak u 90. minuti.

Na spomenutom susretu rezultat je glasio 1:1, igrala se 90. minuta kada su domaći nogometaši postigli pogodak za pobjedu, no sudija je signalizirao nedozvoljenu poziciju i poništio gol za 2:1.

Ipak, domaći navijači i igrači su izvršili pritisak na sudiju, jedan od navijača pokazao mu je snimak spomenute situacije na mobitelu, nakon čega je sudija promijenio svoju odluku na veliko oduševljenje publike.

“VAR je pobijedio”, čuje se na samom kraju videosnimka koji je postao hit na društvenim mrežama. Ovu objavu je, između ostalih, podijelio SPORTbible, a ona je skupila više od 30.000 reakcija.

Ova situacija, jasno, nasmijala je sve ljubitelje nogometa, a mogu se pročitati komentari kako je sudija gledao “seoski VAR” ili, da sve bude još više komično, “VAR za sirotinju”.Izvor:
Share.