in

Slovenac dobio podsećanje na „najveću grešku“: „Uhapšen na zabavi sa starletama u Srpskoj…“

Slovenački fudbaleri, kao i srpski, nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, ali Slovenija, za razliku od Srbije, ima svog predstavnika – sudiju Slavka Vinčića koji je nedavno bio akter skandala u kom je čak i priveden.

Slovenac, star 41 godinu, našao se među izabranima, ukupno 18 glavnih sudija je delegirano za Evropsko prvenstvo, ali – niko nema istoriju kao Vinčić.

On se pojavio na Evropskom prvenstvu u utakmici između Švajcarske i Turske koja je pripala alpskoj reprezentaciji 3:1.

Ipak, gotovo zanimljiviji od utakmice bio je način na koji je Vinčić predstavljen javnosti.

„Sudio je na svetskim i evropskim prvenstvima za mlade. Ovo mu je prvi veliki turnir u senirskoj konkurenciji. Sudio prijateljski meč Turska – Irska. Bio među uhapšenima na zabavi sa starletama u Republici Srpskoj“, navedeno je u predstavljanju.

I zaista, Vinčić se u maju prošle godine našao među 35 osoba uhapšenih u luksuznoj vili u okolini Bijeljine, gde je zatečen u društvu sumnjivih osoba i jedne devojke iz Srbije, prepoznate u javnosti po zanimanju „starlete“.

„Najveća greška u mom životu“, rekao je Vinčić nakon što je pušten iz pritvora.
Vinčić je saslušan kao svedok i vraćen je u Slovenij, uz obrazloženje da se u vili našao zbog poslovnog sastanka.

„Dobio sam poziv da se pridružim žurki. Prihvatio sam to, otišao sam sa poslovnim prijateljima, ali nikoga od ljudi tamo nisam prepoznao“, rekao je Vinčić.

Sve se završilo na tome, Vinčić nije snosio posledice, već je nastavio da obavlja posao fudbalskog sudije – čak i na Evropskom prvenstvu.

Abazović: Beogradu da bude jasno da je Crna Gora nezavisna

Banjalučka inspektorka otkupljuje kaznu zatvora za korupciju