Olimpijske igre još nisu ni počele, a već imamo prvi skandal.

Naime, Olimpijski komitet Kanade poslao je kući dvoje članova svoje ženske fudbalske delegacije zbog toga što su špijunirali protivnike.

Kanađani su poslali dronove kako bi njima špijunirali trening Novog Zelanda, s kojim se sastaju u prvom kolu olimpijskog turnira.

Olimpijski komitet te zemlje ispravno je reagovao i momentalno priznao krivicu, te se izvinio za nedelo.

“OK Kanade podržava fer-plej i šokirani smo i razočarani. Iskreno se izvinjavamo fudbalerkama i Fudbalskom savezu Novog Zelanda, svim fudbalerkama i OK Novog Zelanda”, navedeno je u saopštenju.
Sem izvinjenja, dvoje ljudi je poslato kući iz Pariza: Džozef Lombardi, analitičar ekipe, i Džazmin Mender, pomoćni trener kojoj je Lombardi odgovarao.

Pored toga, trener prvog tima Kanade Bev Pristman samoinicijativno se povukla s vođenja utakmice 1. kola protiv Novog Zelanda.

“Ja sam, na kraju krajeva, odgovorna za dešavanja u našem taboru. Ovo sam uradila uzimajući u obzir interese obe ekipe, kako niko ne bi pomislio da je poštenje ove utakmice narušeno”, rekla je Bev Pristman.

U međuvremenu se oglasio i Olimpijski komitet Novog Zelanda, koji je poručio da je “duboko šokiran i razočaran”.

“Naš glavni prioritet je da podržimo fudbalerke Novog Zelanda i sve ostale sportiste pred početak takmičenja”, navedeno je.

Share.