in

Simanić hitno operisan, završio Mundobasket

Boriša Simanić, reprezentativac Srbije, završio je učešće na Svjetskom prvenstvu u košarci poslije povrede koju je zadobio tokom meča sa Јužnim Sudanom.

Simanić je poslije utakmice odmah upućen u bolnicu u Manili gdje je i operisan.

“Nakon utakmice za Јužnim Sudanom, reprezentativac Srbije Boriša Simanić je zbog povrede završio takmičenje. U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč.

Odmah po izlasku iz igre, Boriša Simanić je upućen na urgentno odjeljenje bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, Dragana Radovanovića i operisan.

Boriša se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svjetskom prvenstvu.

Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspješan oporavak”, navodi se u zvaničnom obraćanju Košarkaškog saveza Srbije.

Ovo je treća povreda u timu Srbije od početka Mundobasketa.

Prethodno su se povrijedili Aleksa Avramović i Filip Petrušev, ali na sreću obojica će moći da nastave takmičenje što nažalost nije slučaj sa Borišom.

Akcija u Bijeljini: Uhapšen Novosađanin za kojim se traga zbog ubistva i iznude

Radanović: Pozivam građane da sutra u 18 časova dođu na međuentitetsku granicu na mirno okupljanje za odbranu Srpske