SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (28) je novo pojačanje saudijskog kluba Al Hilal. Srpska zvezda dolazi u Saudijsku Arabiju iz Lacija u transferu vrednom 40 miliona evra, a navodno će u naredne tri godine zaraditi 60 miliona. Ovo je treći veliki transfer za Al Hilal ovog leta, nakon što su prethodno doveli Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja i Rubena Nevesa iz Wolvesa.

“Ukoliko neko želi da ide u Saudijsku Arabiju, glavni i jedini razlog je novac, to je svima jasno. Šta možete učiniti ako neko toliko želi da napusti klub? Imamo dobar odnos i na kraju on odlučuje. Nazvao me je telefonom i molio da ga pustimo i da prihvatimo tu ponudu. On će dobiti ogroman novac”, izjavio je pre nekoliko dana predsednik Lacija, Claudio Lotito.

Milinković-Savić je jedan od najboljih vezista u Seriji A, a u Laciju je od 2015. godine kada je stigao iz belgijskog Genka za 12 miliona evra. Pre toga je igrao za omladinske selekcije austrijskog GAK-a i novosadske Vojvodine. U Seriji A je odigrao ukupno 267 utakmica. Postigao je 57 golova i zabeležio 49 asistencija. Prema Transfermarkt-u, njegova tržišna vrednost iznosi 50 miliona evra.

Share.