in

Sale: Druže, plašim se. Avion izgleda kao da će se raspasti svakog trenutka – objavljeni poslednji snimci stradalog fudbalera

Gotovo tri godine trebalo je nadležnima da objave poslednje snimke fudbalera Emilijana Sale, koji je stradao u avionskoj nesreći.

Sala je u januaru 2019. godine trebalo da pređe iz francuskog Nanta u Kardif, ali nikada nije uspeo da zaigra za novi klub.

Mali avion kojim je trebalo da bude prebačen, srušio se u Lamanš, a tom prilikom stradao je i pilot Dejvid Ibotson.

Letelica je tri dana po nestanku sa radara pronađena na dnu engleskog kanala, pilot je po lošem vremenu izgubio kontrolu na 1.500 metara visine, a u vodu je avion udario brzinom od 424 kilometara na čas.

I pilot i fudbaler su predvideli nesreću, o čemu su govorili svojim bližnjima pre poletanja.

„Poslali su me po nekog fudbalera od dvadesetak miliona funti u ovom sumnjivom avionu. Na pola puta prema Francuskoj čuo sam da se nešto desilo na avionu. Sve sam proverio i sve je bilo u redu, ali sam bio zabrinut. Kada sam sleteo shvatio sam da leva pedala uopšte ne radi. Ovaj avion mora na remont, ali ću sada nositi prsluk za spasavanje, iako ga obično držim između sedišta. Možda je ovo poslednji put da razgovaraš sa mnom“, poručio je Ibotson kroz šalu.

„Druže, plašim se. Avion izgleda kao da će se raspasti svakog trenutka. Ne znam da li će me iko tražiti jer ako se srušimo čisto sumnjam da će me neko pronaći. Čoveče, toliko sam uplašen…“, govorio je Sala.

Za tragediju je osuđen samo Dejvid Henderson, pilot sa kojim je ugovaran let, a koji je kasnije angažovao Ibotsona koji nije imao potrebnu dozvolu za letenje po noćnim uslovima.

Vučić u UN: Ovde zapravo niko nikoga i ne sluša

SIPA uhapsila graničnog policajca zbog akcije iz jula ove godine