in

Ruskinja koju su povrede učinile ljepšom nego ikada

Ruska teniserka Vitalija Djačenko nije imala sreće kada je u pitanju profesionalna karijera.

Debitovala je na ITF turnirima još 2007. godine, ali cijela njena teniska karijera sastoji se od samo iskušenja. Bila je sklona povredama, zbog toga nije blistala na juniorskim turnirima, a potom je značajan dio svoje profesionalne karijere provela na bolovanju. Dva oporavka od povreda u ukupnom trajanju od četiri godine. Ovo bi slomilo bilo koga, ali ne i Vitaliju.

Jedna od najljepših teniserki svijeta trenutno se oporavlja od još jedne teške povrede koju je zaradila prošle godine, ali po svemu sudeći očekuje je skoriji povratak na terene. Trenutno je na 633.mjestu WTA liste, a nekada je zauzimala 71. mjesto. Najveći teniski uspjeh joj je plasman u treće kolo Vimbldona, a dva puta je prolazila prvo kolo na Roland Garosu. Osvojila je jednu WTA titulu u karijeri (dubl).

Iako nije na terenu Ruskinja izaziva ogromnu pažnju zbog svog izgleda. Izgleda bolje nego ikada. Pauza joj je pomogla da se u potpunosti posveti objavama na Instagramu. Njene objave nailaze na oduševljenje fanova. Radi i u modelingu, kao zaštitno lice za velik broj kompanija i od toga jako dobro zarađuje, tako da joj ne predstavlja problem što ne zarađuje na teniskim turnirima.

Prošle godine djevojka rođena u Sočiju 1990. godine došla je u centar pažnje kada joj od jedne poljske avio-kompanije nije odobreno da krene avionom na turnir na Korzici, letom od Kaira, preko Varšave, do Nice, jer ima ruski pasoš. Iako joj je otac rođen u Ukrajini i što ima dozvolu od WTA bila je zaglavljena 18 sati na aerodromu u Kairu.

Ministarstvo zatražilo jaču kontrolu pekara u Srpskoj

Srbija slavi Dan državnosti i prisjeća se slavnih predaka