in

Ruskinja je šampionka Vimbldona – Britanija zanemela pred caricom Jelenom

Ruska teniserka Jelena Ribakina, koja nastupa pod zastavom Kazahstana, pobednica je ovogodišnjeg Vimbldona. Rođena Moskovljanka je u velikom finalu londonskog grend slema savladala favorizovanu Tunižanku Ons Žabur u tri seta, 3:6, 6:2, 6:2.

Ribakina (23) se tako okitila prvom titulom na Grend slemovima u karijeri i potvrdila epitet najvećeg iznenađenja u prestonici Velike Britanije ovog leta.

A nije izgledalo da će biti tako na startu. Nošena podrškom publike na Centralnom terenu, Ons Žabur je dominirala u prvom setu i vrlo lako za samo 35 minuta stigla do vođstva.

Brejk u trećem gemu pokazao je u kom smeru ide prvi set, a posle nekoliko izjednačenih i sigurnih gemova na svoj servis Žabur je prelomila set u devetom brejkom za konačnih 6:3.

Odgovor Ribakine bio je ekspresan i snažan. Ruskinja je napravila brejk već na startu drugog seta, a taj detalj kao da je ubio samopouzdanje Žaburovoj.

Još jedan brejk u petom gemu, za 4:1 usmerio je finale u odlučujući treći set u kome je opet Ruskinja bila sjajna.

Opet je Jelena napravila rani brejk (u prvom gemu), zatim sjajno igrala na svoj servis, a kada je u šestom spasila čak tri brejk lopte Tunižanke i povela sa 4:2 bilo je jasno da će podići pehar u ženskoj konkurenciji iz ruku Kejt Midlton.

GLASAJTE ZA FILIPA JOVIĆA IZ UGLJEVIKA Bira se MVP igrač na Svjetskom prvenstvu u košarci

Premještene u dvorišta kuća: Policija naredila uklanjanje fotografija ubijenih Srba s puta prema Potočarima