in

Rusija i Belorusija učestvuju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu

Ruskim i beloruskim sporistima dozvoljeno je učešće na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu uprkos situaciji u Ukrajini, saopštio je danas Međunarodni paraolimpijski komitet (MPK). MPK je naveo da će se ruski i beloruski paraolimpijci takmičiti kao neutralni sporisti na Igrama koje počinju u petak.

„Oni će se takmičiti pod paraolimpijskom zastavom i neće se pojaviti na pobedničkom postolju”, navodi se u saopštenju, javlja Beta.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozvao je u ponedeljak sve sportske organizacije da isključe Rusiju i Belorusiju iz takmičenja zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini. MOK je naveo da će, u slučaju da to ne bude moguće u kratkom roku ili iz pravnih razloga, relevantnoj organizaciji prepustiti da samostalno donese odluku.

Mnoge sportske organizacije, među kojima fudbalske, atletske, ragbi, plivačke, isključile su Rusiju iz takmičenja.

Neizvesno je da li će ukrajinski sportisti učestvovati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu. Ekipa od 29 sportista i devetoro članova ekipe trebalo bi da doputuju danas u Peking, ali njihov dolazak još nije potvrđen

Izvor: Politika/Agencije

Članak Rusija i Belorusija učestvuju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu se pojavljuje prvo na Prvi Srpski Portal.

NESTVARNO! Crnogorac ukrao klupski bus i pobjegao iz Ukrajine!

Abramovič Čelsiju oprostio 1,5 milijardu funti