in

Rukometaši “Bijeljine” savladali prošlogodišnjeg premijerligaša

Sinoć je u Bijeljini odigrano 7. kolo prve M-tel lige Republike Srpske u rukometu. U najboljem izdanju domaće ekipe u ovoj sezoni RK “Bijeljina” je savladala prošlogodišnjeg premijerligaša iz Dervente koji je nastupio u oslabljenom sastavu. RK Bijeljina : RK Derventa 23:15 (14:4 poluvrijeme).

Odlično su igrači Bijeljine otvorili utakmicu serijom 3:0. Nakon tajmauta koji je zatražio trener Dervente Bjelošević domaći igrači nastavljaju sa jakom odbranom i strpljivom igrom u napadu i tako na poluvrijeme odlaze sa rezultatom 14:4.

U nastavku utakmice gosti dolaze do svoje igre. Preko iskusnih igrača Gorana Lukića, Gorana Zemunovića i Davida Prestaša koji su bili najraspoloženiji u ekipi gostiju.

U ekipi Bijeljine branio je odlično golman Đerić Đorđe koji je sakupio 13 odbrana. U napadu je dominirao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Bakir Buljugija sa 5 postignutih golova.

U listu srijelaca su se upisali i ostali igrači: Latinović 4, Jevtić 4, Vidaković 2, Stevanović 2, Živanović 2, Žuža 2, Marković 1, Milić 1.

Sedmerci: RK Bijeljina 6-5; RK Derventa 5-3

Isključenja: RK Bijeljina 14 minuta; RK Derventa 10 minuta

Prije samog početka utakmice dugogodišnji igrač RK Bijeljina i jedan od osnivača uspješnog kolektiva iz Tuzle “Udruženje rukometnih veterana Sloboda-Tuzla” Bakir Buljugija uručio je dres Rajku Marinkoviću. Rajko Marinković je brat Aleksandra Marinkovića koji je nedavno iznenada preminuo u 20. godini života.

Bakir Buljugija i Aleksandar Marinković su bili saigrači u RK Bijeljina. Buljugija je braći Marinković i svim ostalim mladim igraćima koji igraju u Bijeljini više od saigrača. Svojim primjerom i odnosom prema njima nesebično im prenosi svoje životno i rukometno znanje.

Izvor: Bijeljina danas

ZA LJUBITELJE ROKENROLA Beogradski Repetitor svira u Bijeljini

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa