in

RK Iskra suspendovala Čekića nakon što je Srpskoj čestitao njen rođendan 9. januar

Zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba Miloš Čekić suspendovan je odlukom Upravnog odbora Rukometnog kluba Iskra Bugojno.

Čelnici kluba sazvali su vanrednu sjednicu nakon burnih reakcija dijela javnosti izazvanih objavom srpskog rukometaša na društvenim mrežama.

On je u ponedeljak na svom instagram profilu okačio fotografiju granica Republike Srpske, uz natpis “Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili” i tako Srpskoj čestitao rođendan 9. januar, što se nije svidjelo i samom klubu iz Bugojna i navijačima i ljudima iz tog mjesta.

Njegova objava naišla je na osude u dijelu javnosti i dovela u pitanje čak i sigurnost samog igrača. Prvi čovjek Iskre Ejub Zukić je istakao kako se mladi rukometaš boji za svoju sigurnost jer je dobio prijetnje smrću, te da nije došao na trening u utorak. Zbog svega kroz šta prolazi Miloš Čekić je zatražio i ispisnicu iz Rukometnog kluba Iskra.

“Održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK Iskra. Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub a sve zbog objave igrača Miloš Čekić na društvenim mrežama. Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba. Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam. Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je MRK Iskra Bugojno je klub sa dugogodišnjom tradicijom, te da su kroz klub prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija.

“MRK Iskra okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, ‘Vandala’ i svih ljudi dobre volje. U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje Kupu BiH”, navodi se saopštenju.

U srijedu naveče oglasio se i Rukometni savez Republike Srpske i dao puna podrška Milošu Čekiću.

Kresojević: Fond PIO odbija saradnju o isplati novčane pomoć penzionerima

Zvaničnici EP traže sankcije za Dodika zbog Dana Republike