in

Rijetko viđena situacija u Engleskoj: Mitrović igrao bez prezimena i broja na dresu

Napadač engleskog Fulaham Aleksandar Mitrović u meču 37. kola Premiershipa protiv Crystal Palacea u prvom poluvremenu je igrao u dresu na kojem ne piše ni broj ni prezime, što je situacija koja je izazvala mnogo pažnje u tamošnjoj javnosti.

Mitrović je na početku meča zadobio nešto jači udarac u nos, zbog kojeg je prokrvario i s obzirom na to da je isprljao dres, morao ga je promijeniti i obući novi. Ipak, u brzini je uzeo dres bez prezimena i broja i s njim je odigrao ostatak prvog poluvremena.

I u takvom dresu, bez broja i prezimena zabio iz penala u sudijskoj nadoknadi nadoknadi prvog poluvremena za 1:1, a nakon što je na poluvremenu dobio “pravi dres”, u njemu je postigao i drugi gol za vodstvo od 2:1.
Na kraju, meč između Fulahama i Crystal Palacea završen je rezultatom 2:2, a Mitrović i drugi meč nakon suspenzije postigao gol.

Ukupno, u ovoj sezoni Premiershipa je postigao 14 pogodaka i tome dodao jednu asistenciju, a podsjećamo, suspendovan je zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Chrisu Kavanaghu tokom utakmice s Manchester Unitedom u polufinalu FA Kupa te je dobio kaznu od osam mečeva.

Kazna Mitroviću bila je jedna od najrigoroznijih u posljednje vrijeme koju je izrekao Engleski savez i smatra se svojevrsnom porukom i ostalim nogometašima da se okršaji sa sudijama više neće tolerisati.

Zaključali ste telefon i zaboravili lozinku? Probajte ovaj trik

Republika Srpska i FBiH uskoro dijele 70 miliona evra pomoći EU