in

Prvi dan Mesija u PSŽ: 20 miliona pratilaca i 150.000 dresova

Lionel Mesi ne samo da je najbolji fudbaler svijeta, nego je i marketinški uz Kristijana Ronalda najisplatljiviji za svoje klubove.

To se najbolje vidjelo i po prodaji dresova koji su razgrabljeni za samo nekoliko minuta po puštanju u prodaju, ali i po broju pratilaca na Instagramu.

PSŽ je prije Mesijevog dolaska na Instagramu pratilo 19,8 miliona ljudi, prenosi klix.ba.

Od trenutka kada je u utorak Mesi sletio u Pariz, pa do službenog predstavljanja u srijedu ujutro, dakle u manje od 24 sata broj pratilaca PSŽ-a na Instagramu je narastao na čak 40 miliona.

Trenutno PSŽ prati 44,9 miliona, a nema sumnje da će do kraja sedmice taj broj premašiti i 50 miliona.

PSG-ova trgovina na internetu dresove je pustila u prodaju u 23:00 sinoć, a već za sedam minuta svi dresovi bili su rasprodani. Svih 150.000 dresova.

Ispred fan šopa na stadionu Park Prinčeva neprekidno postoji red navijača koji pokušavaju doći do Mesijevog dresa. Parižani pokušavaju napraviti što više dresova te rade i prekovremeno kako bi svakom navijaču mogli priuštiti mogućnost da dođe do dresa svoje nove zvijezde.

I sam predsjednik Parižana Naser Al Kelaifi (Al Khelaifi) na predstavljanju igrača rekao je da ga je iznenadio iznos koji je vidio u fan šopu, te da je već zaradio veliki dio novca koji je uložio u dolazak Mesija.

Inače, dres se prodaje po cijeni od 108 dolara, a pomnožili se taj broj sa 150.000, koliko je dresova prodano, dolazi se do cifre od 16.200.000 zarade. Prema pisanju “L’Equipe” klub od prodaje dresova dobija samo 10%, ali svejedno su Parižani zaradili 1.600.000 na ime dresova za samo sedam minuta.

Bilbordi u Crnoj Gori: Hvala braćo Srbi

Mrtav pijan pregazio djevojčicu u Prnjavoru: Tužilac traži oštriju kaznu za Mujkića