in

Potvrđeno Sputnjiku: Srbija u bojama zastave i sa starim-novim grbom ide u Nemačku

Fudbalska reprezentacija Srbije će u narednom periodu na dresovima nositi drugačiji grb, potvrđeno je Sputnjiku iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije.

Pomalo je iznenađujuća bila odluka doneta uoči Svetskog prvenstva u Kataru da se dotadašnji grb zameni novim, redizajniranim koji je sadržao dvoglavog orla u dotad neviđenom izdanju, na štitu drugačijeg oblika od ranijih uz natpis „Srbija“ zlatnim slovima, uz dva ljiljana.

Nije se takva ideja povoljno „primila“ u javnosti i, kako je potvrđeno Sputnjiku, na Odboru za hitna pitanja FSS doneta je odluka o promeni grba.

U narednom periodu, pogotovo na Evropskom prvenstvu koje je na programu od 16. juna do 16. jula u Nemačkoj, Srbija će nositi novi grb.

Kako je rečeno za Sputnjik, na dres reprezentacije će se vratiti stari grb FSS sa četiri ocila, a najavljena je i promena u dizajnu opreme.

Srbija bi trebalo ponovo da nastupi u bojama svoje zastave, dresovi će biti crveni, šortsovi plavi, a štucne bele.

Podsetimo, Srbija će još na Evropskom prvenstvu ove godine igrati u dresovima „Pume“, a potom bi trebalo da bude objavljen i novi tehnički partner za Ligu nacija koja počinje u septembru.

https://x.com/SerbianFooty/status/1755953966838374867?s=20

Džej vratio ljude u bioskope: Za tri nedelje film „Nedelja” pogledalo 400.000 gledalaca

Ptičiji grip registrovan u Gradišci i Srpcu, farme uvele mjere sprečavanja bolesti