Kreg Tajli, direktor Australijan opena, oglasio se još jednom pred početak prvog grend slem turnira u godini, a jasno je da je akcenat bio na Novaku Đokoviću, čije je učešće i dalje obavijeno velom misterije.
Početak Australijan opena zakazan je za 17. januar, ali i dalje nije poznato da li će trofej u Melburnu braniti svetski broj jedan, koji je vlasnik rekordnih devet pehara na AO.

Kreg Tajli se oglasio u razgovoru za australijski „Najn Netvork“, a naravno da se čitava priča „vrtela“ oko učešća Novaka Đokovića čiji je status vakcinacije i dalje nepoznat.

„Što se tiče Novaka Đokovića mislim da ćemo imati daleko jasniju sliku u narednim danima. Inače će postati prilično kasno da je pojavi da zaigra na Australijan openu. Još malo vremena je ostalo da se sve odigra. Imamo još nekoliko čarter letova do kraja ove nedelje i tada će svi igrači biti ovde”, poručio je Tajli za australijski „Najn Netvork”.

I dalje se kao mogućnost provlači opcija „medicinsko izuzeće“, u slučaju da neko od igrača nije vakcinisan. Takođe, ukoliko medicinsko izuzeće bude prihvaćeno i u skladu sa smernicama ATAGI (Australijska tehnička grupa za imunizaciju), nijedan penelista nikada neće znati identitet bilo kog igrača koji je zatražio izuzeće.

Novak Đoković bi učešćem na svom omiljenom Grend slem turniru imao priliku da ispiše istoriju belog sporta, kao prvi teniser koji je osvojio 21. najveću titulu.
S druge strane, njegov najveći rival Rafael Nadal stigao je 31. decembra u Melburn i pokušaće da se domogne takođe 21. GS titule, dok se Rodžer Federer i dalje oporavlja od brojnih povreda.

Podsetimo, u Sidneju se trenutno održava ATP kup za koji je bio prijavljen i najbolji svetski i srpski teniser, ali se kasnije povukao.Izvor:
Share.