in

Policija u Brčkom zabranila humanitarni događaj “Trojka iz bloka”

“Trojka iz bloka” se u Brčkom organizuje već pet godina i ovo je prvi humanitarni događaj koji je zabranjen od strane policije, rekao je Miloš Subotić iz Konzervativnog kluba.

Naime, policija Brčko distrikta zabranila je najavljeni humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, koji je trebao biti održan danas.

“’Trojka iz bloka’ se u Brčkom organizuje već pet godina, a sredstva koja smo večeras trebali prikupiti išla bi porodicama sa četvoro i više djece. Ovo je jedna od najljljepših priča koja pomažu ljudima”, rekao je Subotić za RTRS.

Dodaje da je policija Brčkog kao “razlog” rješenja o zabrani događaja navela povećanu frekvenciju građana, za šta Subotić kaže da zapravo znači da je događaj posjećen, odnosno, da zabranjuju događaj koji ima humanitarnu svrhu.

“Pored toga navedeno je da događaj može da izazove negodovanje, što je zapravo smiješno”, dodaje Subotić.

Kako on navodi, ogromna podrška je stigla na njihovu stranu, te smatra da zbog tolikog interesovanja publike, ovaj događaj i treba da se održi.

“Ovo je prva manifestacija koja je zabranjena i ne znam zašto je odlučeno da se prelomi na humanitarnom događaju. Mnogo događaja se priređuje na Trgu mladih, ali ostaje nejasnoća na osnovu čega policija odlučuje da li jedan događaj izaziva negodovanje ili ne”, istakao je Subotić.

Kaže, ljudi su prepoznali da je ovo jedna lijepa priča.

“Mi još uvijek nismo održali sastanak, ali imamo informacije da bi događaj zapravo mogao biti održan. Nama je ovo primarni interes, važno je da se ovaj događaj održi. Vjerujem da će odziv građana biti još veći”, zaključio je Subotić.

Grajf: U srebreničkoj regiji ubijene hiljade Srba, o tome se mora govoriti

Objaviti lažnu diplomu političara je krivično djelo?