in

Policija pronašla arsenal oružja kod huligana u Atini (FOTO)

Foto: Twitter / Printscreen

Noževi, mačete, metalne šipke, kamenje i dimne bombe samo su dio arsenala oružja koje je pronađeno na ulicama i kod uhapšenih huligana nakon nereda u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a.

Kako saznaju grčki mediji, huligani nisu ponijeli ovo oružje iz Hrvatske, već su ih vjerojatno nabavili od svojih grčkih “veza” prije nego što su krenuli u marš prema stadionu AEK-a.

Grčka policija danas je objavila fotografije zaplijenjenog oružja na kojima se, osim hladnog oružja, mogu vidjeti kapuljače, rukavice i sprejevi koji su takođe korišteni u huliganskom okršaju grčkih i hrvatskih navijača.

Grčki mediji objavili su kako je tekao sukob u Atini. Policija je po dolasku pred grčku metropolu pratila automobile s hrvatskim registracijskim oznakama, ali uspjeli su im pobjeći.

“U jutarnjim satima 8.7.2023., telefonom smo obaviješteni da je preko Crne Gore u Albaniju ušlo cca 25-30 automobila s hrvatskim državljanima, vjerovatno navijačima zagrebačkog Dinama, dok nam je u podne dojavljeno da su neka vozila, vjerovatno s hrvatskim navijačima, ušli u državu. Pokušalo se telefonskim putem utvrditi eventualni ulazak navedenih u našu državu, a zatim su informacije uredno proslijeđene svim nadležnim službama” piše u saopštenju grčke policije koje prenose grčki mediji.

Grčka policija je cijeli dan znala da se u njihovom glavnom gradu nalaze huligani Dinama. Policajci međutim nisu reagovali na vrijeme. Uočili su njihove automobile oko 22.00 časa, samo sat vremena prije tragične pogibije Mikalisa Katsourisa, ali su se huligani razdvojili i pobjegli policijskoj patroli.

“Policija je oko 22:55 sati dobila informaciju da se u Atini pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkoj stanici i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su s stanice stigli i navijači AEK-a” pišu grčki mediji.

Zajedno s navijačima Panatinaikosa, odnosno s grupom “Gate 13”, hrvatski huligani su napali navijače AEK-a u blizini njihovog stadiona.

“Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obje strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspjele brzo reagovati i prekinuti sukob te rastjerati većinu navijača, a trojica su odmah uhapšena. Nedugo nakon tuče policija je uhapsila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke skupine koja podržava grčki Panatinaikos, prenose “24 SATA”.


Istorijski grad Lahaina na Havajima izgorio do temelja

Policija zatražila raspisivanje “žute” objave za Taniom Verajić