in

Pogledajte velik novitet u fudbalu: Igrači sad imaju kamere i mikrofon

Na prijateljskoj utakmici Kölna i Milana u subotu je isprobana najnovija tehnologija koja je poprimila iznimno pozitivne reakcije gledatelja.

Ako ste se ikad pitali kako fudbalska utakmica izgleda iz perspektive igrača, u bliskoj budućnosti ćete svakog vikenda dobivati taj odgovor. Na prijateljskoj utakmici Kölna i Milana u subotu je isprobana najnovija tehnologija koja je poprimila pozitivne reakcije gledalaca.

U prijateljskom susretu Milan pobijedio Köln 2:1 uz dva gola Oliviera Girouda te fantastičnu asistenciju petom Ante Rebića. Međutim, utakmicu je obilježila ova nova velika inovacija. Isproban je novi element videoprodukcije kojeg Bundesliga namjerava koristiti za iduću sezonu

Dvojica igrača Kölna nosila su kamerice na svojim dresovima, tako da su gledaoci dobili priliku osjetiti utakmicu iz njihova ugla.

Riječ je o automatiziranoj end-to-end tehnologiji MindFly koja je već potpisala ugovor s košarkaškom Euroligom pa će tako u novoj sezoni na svakoj utakmici 2-3 igrača nositi te kamerice tokom utakmica. Saradnja s Euroligom je već potvrđena, a službeno će uskoro biti potvrđena i saradnja s njemačkom Bundesligom.

Kako je to izgledalo u utakmici Kölna i Milana iz perspektive igrača njemačkog tima, pogledajte u videu ispod teksta.

Dodik: Dobrosusjedski odnosi i saradnja ne grade se zabranama

Ništa od popisa u BiH ni 2023.