in

Pogledajte trenutak u kojem je Plazibat nokautirao sudiju i tako arbitru okončao borbu

Najbolji hrvatski kickbokser Antonio Plazibat sinoć je doživio najteži poraz u karijeri, a u meču je nokautirao sudiju Edwarda Strijkerta.

Plazibat je propustio šansu da postane privremeni prvak u teškoj kategoriji prestižne organizacije Glory, pošto ga je u petoj rundi nokautirao Tariq Osoro, nizozemski borac porijeklom iz Nigerije.

Najbolji hrvatski borac Antonio Plazibat doživio brutalan nokaut i izgubio borbu karijere
Proslavljeni Hrvat nije imao ni sreće, pošto je veći dio borbe odradio sa slomljenom rukom, zbog čega će nositi i gips neko vrijeme. Ipak, to ne mijenja činjenicu da je Plazibat izgubio šansu da izazove slavnog Rica Verhoevena u borbi za apsolutnog teškaškog prvaka.

No, jedan detalj iz borbe privukao je pažnju fanova. Plazibat je, naime, nokautirao sudiju Edwarda Strijkerta.

Tokom jedne razmjene udaraca, sudija se umiješao i pokušao da razdvoji dvojicu boraca, ali je onda dobio žestok udarac od Plazibata. Naravno, hrvatski borac nije prošao s kaznom jer nije bilo nikakve namjere.
Zanimljivo, sudija Edward nije mogao nastaviti borbu pa ga je zamijenio rezervni arbitar koji je dijelio pravdu do kraja borbe. U prilogu pogledajte udarac zbog kojeg je sudija morao izaći iz ringa.

Zarobio policajce koji su došli po nalogu suda da ga privedu

Let otkazan jer je pilot bio pijan