in

Pogledajte napad huligana na igrače “Radnika” iz Bijeljine

​Grupa huligana kamenovala je u srijedu naveče autobus u kojem su se nalazili juniori KMF Radnika iz Bijeljine nakon četvrtfinalne utakmice Kupa Republike Srpske u malom fudbalu protiv KMF Brčko Zdravlje u Brčkom.

Iako su huligani bili izbačeni iz dvorane zbog vrijeđanja gostujućih igrača tokom same utakmice, nakon nje su pričekali autobus i napali ga kamenjem. Srećom, niko nije povrijeđen.

KMF Radnik pozvao je nadležne institucije, uključujući Fudbalski savez Republike Srpske, FS BiH, medije i druge, da kazne i identifikuju izvršioce ovog napada. Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, zatražio je hitnu istragu ovog događaja, dok je Ministarstvo porodice, mladih i sporta RS osudilo ovaj vandalski čin.

“Nažalost, nemile scene nas vraćaju u prošlost. Svi koji poznaju stanje u KMF Radnik znaju da su svi ljudi raznih nacionalosti dobrodošli u naš klub. Poslije turnira u Sarajevu, gdje su napadnuti Srbi, pa nakon ovih događanja u Brčkom, šta je sljedeće? Treba li neko nastradati pa da se svi zajedno zapitamo gdje mi to živimo?” navode, među ostalim, u klubu iz Bijeljine.

https://fb.watch/j1qR7Ehyri/?mibextid=NnVzG8

Na putu između Tuzle i Bijeljine smrtno stradao pješak

Optužena da je nožem ubola ženu u leđa i butinu