in

Podnesena inicijativa da se Mesiju zabrani ulazak u državu (VIDEO)

Prosto izgleda kao nešto što ne može da se desi, ali naravno da je moguće, ako prođe inicijativa Marije Klemente Garsije Moreno, političarke iz Meksika kojom zahtjeva da se Lionelu Mesiju zabrani ulazak u državu Meksiko.

Na inicijativu se dotična odlučila jer je Mesi nedavno nagazio dres Meksika u svlačionici dok su on i saigrači slavili važnu pobjedu.

Ovaj video iz svlačionice podigao je veliku buru u latinoameričkim medijima.

Čak je i meksički bokser Kanelo Alvarez poručio preko medija da se Argentinac zbog toga neće dobro provesti ako ga negdje sretne.

Potom se oglasio i slavni Majk Tajson, koji je stao u odbranu Mesija, a Kanelo je kasnije ipak promijenio mišljenje.

Na pitanje o Kanelovoj iznenađujućoj prijetnji, Mesi je rekao: “Svako ko me poznaje zna da nikoga ne omalovažavam. Ne moram se izvinjavati jer nisam omalovažio dres Meksika ili bilo koga drugog”, poručio je Argentinac.

“Zastupnički dom Časnog Kongresa Unije s poštovanjem podstiče Ministarstvo vanjskih poslova da izda odgovarajuću izjavu kako bi proglasio personom non grata unutar teritorija Sjedinjenih Meksičkih Država državljanina argentinske i španske nacionalnosti, Lionela Andres Mesi Kukitini, zbog njegovog očitog prezira i nedostatka poštovanja prema Meksiku tokom Svjetskog prvenstva Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u subotu, 26. novembra 2022.”, stoji u dokumentu s potpisom 37-godišnje Marije Klemente Garsije Moreno, inače transrodne aktivistkinje, prenosi “Mirror”.

SRAMNO! FIFA KAZNILA SRBIJU ZBOG TRANSPARENTA O KOSOVU! Hrvatima SIMBOLIČNA kazna zbog brutalnog vređanja Borjana

Takmičar u njemačkom “Milioneru” nije znao naziv BiH