Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 2:1 u 171. većitom derbiju i time se vratili na prvo mesto tabele Superlige.

Oštrim startovima, duelima i pogledima počeo je 171. večiti derbi koji najpre nije obilovao velikim šansama. Na obe strane nije viđena spektakulanra igra niti je bilo opasnijih pretnji.

Natho je najviše pretio, ali bezuspešno dok su sa druge strane šanse propustili Mijatović i Olajinka. Činilo se da će se na pauzu otići bez golova, ali u 41. minutu stvorila se gužva, pao je Aranđel Stojković posle starta Milana Rodića i dosuđen je penal.

Natho je bio siguran sa bele tačke i doneo je crno-belima prednost sa kojom su otišli na pauzu.
Ofanzivni su bili crveno-beli u nastavku meča, Hvang i Katai imali su lepe šanse, ali sve je palo u vodu kada je u 66. minutu posle asistencije Zahida za 2:0 pogodio Saldanja.

Tu prednost crno-beli sačuvali su samo četiri minuta jer je toliko trebalo Zvezdi da postigne prvi gol. Endiaj je bio strelac!

Već u 85. minutu viđena je nova drama. Mijatović je pogodio za izjednačenje, ali dosuđen je ofjsad baš kao i u prvom poluvremenu. Odmah za tim, veliku šansu i prazan gol propustio je Nemanja Nikolić.
Izuzetno je bilo napeto u nastavku meča, sudija je odlučio da produži igru za još sedam minuta, a onda se i to odužilo.

Bilo je i odugovlačenja, grube igre, a onda je Katai u 97. minutu promašio ogromnu priliku, posle čega je sviran i kraj meča.

Share.