Najbolje fudbalske reprezentacije sa ex-yu prostora zaređale su mečeve bez trijumfa.

Hrvatska, Srbija i Slovenija na poslednjih 13 utakmica, zbirno gledano, nisu pobedile svoje protivnike.

Sve tri selekcije igrale su na EURO, tamo niti jedna od njih nije uspela da pobedi u četiri utakmice, Slovenci doduše uz jedan meč više jer su igrali osminu finala, a nije bilo pomaka ni na startu Lige Nacija za ove tri reprezentacije.

Ponovo je pobeda bila misaona imenica za Kekove, Piksijeve i Dalićeve izabranike.

Doduše, sve tri selekcije igrale su protiv renomiranih i bolje plasiranih rivala na UEFA rang listi.

Srbija se u tom smislu još najbolje pokazala, remi sa Špancima bez golova bio je pomalo neočekivan epilog, svakako ohrabrujuć za naš tim, Slovenci su takođe bili na visini zadatka – odigrali su bez pobednika (1:1) sa jakim Austrijancima, dok su Hrvati poraženi od Portugalije.

Dalićev tim uprkos porazu nije razočarao.

Opet, u taboru Hrvatske nisu mirni zbog činjenice da nemaju pobedu na poslednje četiri utakmice. O tome negativnom nizu, dan pred meč sa Poljskom u Osijeku, govorio jedan od glavnih aduta Hrvata Mateo Kovačić.

“Naravno da brine što nemamo pobedu četiri utakmice, igramo da pobedimo, ali bilo je takvih razdoblja i godinama ranije i izvukli smo se. Naravno da smeta, dolazimo iz klubova gde se pobeđuje, navikli smo pobeđivati, pa i sa Hrvatskom i verujem da ćemo sutra dobiti. Nadam se da ćemo pobediti, u Osijeku je uvek odlična atmosfera, prošli put nismo navijačima priuštili pobedu. Poljaci nisu samo Levandovski, oni imaju dosta dobrih igrača. Dobra su ekipa, ali mi smo fokusirani na sebe, da se pokažemo u pravom licu i da odigramo dobru utakmicu”, kaže Kovačić.

Srbija će novu priliku za pobedu imati protiv Danske u gostima, Slovenija kod kuće protiv Kazahstana, a Hrvatska, pomenusmo, protiv Poljske na svom terenu.

Tri šanse da makar jedna selekcija prekine ovaj zaista nesvakidašnji niz utakmica bez pobede.

Share.