in

Pešić o igranju Jokića na SP: Na spisku je

Foto: KSS.rs

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je o fenomenalnom dostignuću Nikole Jokića, ali se i dotakao reprezentacije i nastupajućeg Svjetskog prvenstva.

“Ponosan sam na doprinos Nikole Jokića za ono što je uradio za Denver, saigrače, ali i na mnoge stvari koje se ne vide kao rezultati i šampionski NBA prsten. Ali, da bi se došlo do takvog nivoa, mnogo je važno i sve ostalo oko terena, šta se dešava pre i posle utakmice, treninzi, odnosi, strpljenje, a ne samo euforija da se što pre slavi ili sve menja”, kaže Svetislav Pešić, selektor Srbije za Sport klub.

A na pitanje svih pitanja, da li će najkorisniji igrač finalne serije, kao i dvostruki MVP najjače lige svijeta, zaigrati za nacionalni tim na predstojećem Svjetskom prvenstvu, kao i prošlog ljeta na EŠ, stiže sljedeći odgovor:

“Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gde imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Micićem, pa Barselona sa Kalinićem u polufinalu…Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda”, kazao je on.

Prošle godine, kontinentalnu smotru je preskočio Bogdan Bogdanović zbog povrede?

“Znate da je počeo da igra tek u decembru, a trenutno se dobro oseća. Kako on voli da kaže, pošto ima dobar odnos prema telu, vratio se u Ameriku na još jednu kontrolu, da dobije upustva od svog lekara i fizioterapeuta. Najvažnije je da se dobro oseća”.

Aleksej Pokuševski prošlog leta nije dobio dozvolu kluba (Oklahoma) da se priključi reprezentativnim pripremama, a nedavno se povredio…

“Očekujemo ga krajem ovog meseca u Beogradu, iskočilo mu je rame, trenutno je u procesu rehabilitacije.On je pod znakom pitanja, dogovor je da se uskoro vidimo u glavnom gradu”, poručio je Kari Pešić.

Tramp ponovo uhapšen

Šamar Edija Rame Aljbinu Krtiju: Sto odsto smo protiv