in

ONI SU PONOS BIJELJINE! Semberski rukometaši dijelili lekcije na turniru u Španiji

Na turniru sa ponajboljim španskim ekipama dječaci rođeni 2009. i 2010. godine u finalu su savladali ekipu Esportiu Kasteljdefels sa ubjedljivih 32:20, a do posljednjeg meča stigli sus a tri pobjede u grupnoj fazi, zatim su upisali tri trijumfa u eloiminacionoj fazi. Najteži meč odigrali su protiv Viljareala koga su dobili sa 31:30 poslije boljeg izvođenja sedmeraca.

U utakmici za zlato bili su dominantni, a pored timskog usjeha, za najboljeg igrača proglašen je član Semberaca Pavle Kapor.

Ponosan na svoje izabranike je trener Obrenko Miljković, veloiki entuzijasta koji sa malom grupom ljudi čini odlične stvari za rukomet u najvećem gradu Semerije.

– Ponosan sam na momke i siguran sam da će se za njih u godinama koje dolaze tek čuti. Bijeljina treba da bude ponosna na njih, baš kao i na sportske radnike koji ulažu ogromnu energiju kako bi klub napredovao i radio onako kako je ispravno, a to podrazumijeva konstantno unapređivanje rada sa mlađim kategorijama – rekao je Miljković.

Zapažen nastup ostvarili su i dječaci rođeni 2007/2008. godine koji su u grupnoj fazi ostvarili dvije pobjede uz jedan poraz i završili su na drugom mjestu iza slavne Barselone.

Dječacima iz Rukometnog kluba Bijeljina među prvima je čestitao Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske. Turnir je trajao od 1. do 6. aprila, a na njemu su nastupile 24 ekipe iz Norveške, Njemačke i Španije, dok su klinici Bijeljini bili jedini učesnici iz Republike Srpske i BiH. Ovu priliku su iskoritili da se kupaju , ali i da uživo pogledaju utakmicu prve ekipe Rukometnog kluba Barselona, dok su istovremeno obišli čuveni stadion Fudbalskog kluba Barselona – Kamp Nou.

Svečano otvoren teniski kompleks Srpska open

Sebija Izetbegović na korak do gubitka doktorata