in

Održan “Bijeljina Handbal Cup 2021” – Rukometni turnir velikog potencijala

Bijeljina je od 13. do 15. avgusta bila domaćin V Međunarodnog rukometnog turnira „BIJELJINA HANDBAL CUP 2021″. Organizator turnira je bio Rukometni klub „Bijeljina” čiji se organizacioni odbor potrudio da i ove godine napravi odličnu sportsku manifestaciju. Na terenima Etno sela „Stanišići”, tokom tri takmičarska dana priliku da pokažu naučeno i nauče nešto novo imalo je preko 1.000 omladinaca iz šest zemalja – Ukrajine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine Hrvatske i Mađarske.

Turnir je svečano otvoren 13. avgusta svečanim defileom na gradskom trgu. Ovo je bilo prvi put da se na ovakav način organizuje otvaranje turnira, a na defileu su učestvovale sve ekipe učesnici turnira.

​- Rukometni klub „Bijeljina” učestvuje na brojnim turnirima širom bivše države. Mi u klubu smatramo da je to pravi recept za uspjeh mladih rukometaša, što više utakmica, što više turnira i mladi sportisti će imati dovoljno prilika da se razvijaju. Zadovoljni smo prikazanim kvalitetom rukometa na ovogodišnjem turniru. Cilj turnira i jeste bio da se mladim rukometašima omogući da iz prve ruke vide nešto novo, da se takmiče sa drugim, kvalitetnijim ekipama iz drugih sredina i nauče stvari koje će im koristiti tokom cijele njihove karijere”, rekao je predsjednik RK „Bijeljina” Bogdan Rankić. Organizatori turnira su se pobrinuli da ovogodišnji promotori takmičenja budu proslavljeni rukometaši i nekadašnji reprezentativci Srbije Ivan Lapčević i Nenad Vučković.

“NIJE BILO… MI ZNAMO”: Na području opštine Rogatica osvanuo nesvakidašnji bilbord

Dodik: Treba mijenjati položaj Srba u Mostaru i kantonu