Nakon što je fudbalski klub Bolonja donio odluku o tome da Siniša Mihajlović neće više biti trener tog kluba, svi rukovodioci od Fenućija, Di Vaja i Sartorija pa i vlasnika Saputa, složili su se da bi novi trener trebalo da bude Roberto De Zerbi, ali je on tu ponudu odbio iz poštovanja prema Siniši.

Sve je iznenadila odluka Roberto De Zerbia nakon što mu je ponuđeno mjesto trenera kluba Bolonja, a on ju je kratko objasnio.

“Volio bih da budem trener Bolonje ali ne mogu da prihvatim ponudu zbog Siniše”, rekao je.

Između De Zerbija i Mihajlovića ne postoji neki poseban odnos, naime njih dvojica se jedva poznaju, nisu prijatelji niti se viđaju čak ni kao poznanici.

Mediji u Italiji komentarišu da je bivši trener Sasuola donio ljudsku odluku.

Jednostavno nije mogao da zamieni trenera koji bije bitku mnogo veću od fudbalskih utakmica – onu protiv leukemije.

Mediji prenose da je De Zerbi donio tu odluku da bi bio u miru sam sa sobom, bez želje za tim da daje primjere, šalje poruke niti da čita o sebi kao o osobi koja zaslužuje sve pohvale. A ni zbog toga, kako su neki insinuirali, jer je dobio privlačnije ponude.

De Zerbi je u februaru ove godine, nakon što je došlo do konflikta u Ukrajini, ostao u Kijevu gdje je bio trener Šahtara.

“Ja ostajem ovde, neću napustiti moje igrače”, rekao je svojim saradnicima što je i učinio ostavši u hotelu sa vojnicima unutra i bombama napolju.Izvor:
Share.