in

Obradović nije proglašen trenerom godine jer je Srbin

Srpski stručnjak ogorčen jer kolege u Francuskoj nisu prepoznale koliko je dobru sezonu odigrao tim sa njim na klupi.

Srpski trener Saša Obradović predvodio je Monako u istorijskoj sezoni za taj klub, ali to nije bilo dovoljno da se u Francuskoj prepozna njegov rad. Nekadašnji trener Crvene zvezde nije izabran za najboljeg stručnjaka u Francuskoj tokom prethodne sezone, što mu je očigledno zasmetalo.

Nagradu za najboljeg dobio je trener Šolea Loran Vila, nakon što je taj klub doveo do sedme pozicije i obezbedio joj mesto u četvrtfinalu domaćeg prvenstva. Sa druge strane, Obradović je ubedljivo osvojio prvu poziciju u ligaškom delu takmičenja (26-8), dok je u Evroligi vodio tim do četvrte pozicije u ligaškom delu i trećeg mesta na F4 u Kaunasu. Zato nije želeo da prećuti odluku…

– Trebalo bi da razgovaramo o tome koliko se treneri cene. Nisam bio ni blizu tome da budem trener godine u Francuskoj. Kako se to može objasniti. Prvi sam ja glasao za Vilu, ali da ne budem ni blizu? Šta je ovo? Kakvo je to ponašanje? Da li je zato što sam Srbin? Zašto me sklanjate sa strane? Ko može to da objasni? Nisam zaslužio ovo dve godine u nizu – bio je razočaran Obradović.

Podsećamo, Obradović je trenersku karijeru počeo 2005. godine, a vodio je timove u Nemačkoj, Ukrajini i Poljskoj pre nego je stigao do najvišeg nivoa. Sjajan posao radio je na klupi albe između 2012. i 2016. godine, zatim je trenirao Lokomotivu Kuban, Monako, Crvenu zvezdu i ponovo Monako. Osvojio je nemačko prvenstvo, četiri Kupa Nemačke, Kup Rusije i Superkup Ukrajine.

Taekwondo klub Jopa iz Bijeljine: 8 takmičara, 8 medalja!

Devet uhapšenih zbog dječije pornografije: Reklamirali se na društvenim mrežama