in

Novi šok u Melburnu: Ispao i Medvedev

Foto: Depositphotos

Sebastijan Korda je napravio veliku senzaciju i izbacio je velikog favorita Danila Medvedeva u 3. kolu Australijan opena pošto je slavio sa 7:6, 6:3, 7:6.

Amerikanac je prvi put stigao do pobjede nad top 10 igračima na grend slemovima, dok je za Medvedeva ovo veliki udarac, pošto će nakon završetka Australijan opena ispasti iz liste top 10 najboljih tenisera na svijetu.

U sva tri seta Korda je stigao do brejk u prvom servis gemu Rusa i to je bio jedan od odlučujućih faktora za ovakav rezultat.

Ipak, u prvo setu se Medvedev vratio nakon što je Korda poveo 4:1. Prvi set je otišao u taj-brejk, a tu je bio bolji Korda.

Meč između osmog i 31. tenisera svijeta trajao je tri sata. Korda je dobio prvi set poslije velike borbe u taj-brejku rezultatom 9:7. Američki teniser je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, koji je dobio 6:3.

Korda je napravio brejk već na startu trećeg seta, ali je Medvedev uspio da se vrati u meč. Treći set je potom ušao u taj-brejk, koji je pripao Amerikancu rezultatom 7:4.

Korda će u osmini finala Australijan opena igrati protiv Huberta Hurkača iz Poljske, koji je poslije velike borbe savladao Poljaka Denisa Šapovalova, 7:6 (7:3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Plasman u osminu finala izborio je i ruski teniser Karen Hačanov, koji je savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (11:9). Ruski teniser će se u osmini finala sastati sa Jošišitom Nišiokom iz Japana, koji je bio bolji od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 7:6 (8:6), 6:3, 6:2.

Ranije danas plasman u osminu finala turnira u Melburnu izborili su Italijan Janik Siner, Grk Stefanos Cicipas, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Čeh Jirži Lehečka.

Rose Body Space proslavio prvi rođendan: Revolucija u skidanju viška kilograma

Sezonski grip na vrhuncu u Srpskoj