in

Novi napad na Đokovića zbog poruke

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera ocijenila je kao neprikladnu, “militantnu i vrlo političku” poruku Novaka Đokovića napisanu poslije meča na Rolan Garosu.

Đoković je poslije pobjede u prvom kolu u Parizu na kameru napisao “Kosovo srce Srbije! Stop nasilju!”

Na pitanje novinara, ministarka Ameli Udea-Kastera (Amelie Oudea-Castera) rekla je to “nije prikladno” i da “ne treba da se to ponovi”. Ona je rekla da je poruka “militantna” i “vrlo politička”.

Ministarka je rekla da je direktorka turnira razgovarala sa njim i njegovim timom i navela princip “neutralnosti terena”.

Upitna da komentariše izraze političkih stavova tokom ovog grend slem turnira, kao što su izjave ukrajinskih sportista od početka ruske invazije njihove zemlje ministarka je istakla da ne stavlja “dvije teme u isti plan”.

“Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje”, rekla je Udea-Kastera.

Ona je rekla da ono što se događa Ukrajincima i Ukrajinkama na turniru “jako tužno, jako teško”. ;

“Možemo razumjeti iako bismo voljeli da uvijek bude fer-plej do kraja i stiske ruke, tu postoji tuga i to poštujem”, dodala je ministarka.

Ukrajinka Marta Kostjuk nije se poslije meča u nedelju pozdravila sa Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom poslije njihovog meča, zbog čega je dobila zvižduke publike na Rolan Garosu u Parizu.

Kurti odgovorio SAD-u nakon prvih mjera protiv Prištine

Lajčak: NATO ne može riješiti problem na Kosovu