Utakmica 9. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Borca i Radnika koja se treba igrati sutra u Banjoj Luci proteći će bez navijača kluba iz Bijeljine.

To će biti već treća zabrana za dolazak gostujućih navijača u ovom kolu budući da pristalice Zrinjskog neće biti na stadionu Rođeni u gradskom derbiju protiv Veleža, kao i navijača Sarajeva Hordi zla na gostovanju u Širokom Brijegu.

Povodom ove zabrane, oglasili su se najvatreniji navijači Radnika Incidenti koji su podvukli da se fudbal igra za navijače.

“Radnikovim navijačima je zabranjen organizovan odlazak na utakmici u nedjelju protiv Borca u Banjoj Luci, iako je sve bilo regularno prijavljeno! Već u prvim kontaktima s pripadnicima komesara za sigurnost, kao i pripadnicima MUP-a RS, jasno nam je dato do znanja da isključivo dolazak navijača bude autobusem, da će sva druga vozila biti vraćena. Da bi nedugo nakon toga, donijeli odluku da dolazak gostujućih navijača bude skroz zabranjen! Iako nam po propozicijama takmičenja i svim pravilima pripada 5 posto kapaciteta, našoj grupi od 50-ak ljudi koliko je i najavljen dolazak, dobijamo informaciju da nam je zabranjen dolazak u Banja Luku i da će svako vozilo biti vraćeno! Postavlja se pitanje, kako je u dosadašnjem dijelu sezone, a i prethodne, dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u mnogo većim brojkama, a nama ne (brojka od 50-ak ljudi)?! Zbog čega MUP RS ne želi da radi svoj posao i iskoristi kapacitet u osiguravanju ove utakmice između dva srpska kluba?!”, pitaju se najvatreniji navijači Radnika.
Ističu da im je dužnost dići glas protiv takvih odluka nadležnih organa te da će uložiti maksimalan trud i napor da se takvim odlukama stane u kraj.

“Apelujemo na sve klubove koji imaju organizovane navijačke grupe da se zauzmu za svoje navijače i instistiraju kod nadležnih organa da rade svoj posao i osiguraju prisustvo gostujućim navijačima od početka do kraja utakmice koliko toliko! Ovakvom odnosu prema navijačima se treba što prije stati u kraj! Ovo nas ne treba oslabiti, već naprotiv još više ojačati i da u slijedeću subotu od 16:00 sati protiv Sloge na Gradskom stadionu napunimo naš kop i naš stadion u što veće broju”, poručili su Incidenti.

Share.
close