in

Novi cirkus sa sudijama u Premijer ligi: Bandić oštetio Borac u susretu protiv Veleža

Novo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, nova lakrdija sudija. Ovaj put cirkus se dogodio na susretu 29. kola između Veleža i Borca koji se igra na stadionu Rođeni od 18:00 sati.

Velež je već u šestoj minuti došao u vodstvo golom Haskića, a pet minuta kasnije uslijedila je nevjerovatna situacija na terenu.

Borac je izveo jednu dobru akciju koju je umalo u gol krunisao Mrkaić, ali je dobro intervenisao Veležov golman Hadžikić. Ipak, Veležov igrač Ćuković uzima loptu u ruke nakon odbrane Hadžikadića i ostavlja sve na stadionu i kraj malih ekrana u nevjerici.

Situaciju pogledajte ovdje.

Pomoćni sudija u prvi mah nije digao zastavicu, čak je pokazao da nije bilo ofsajda pa se u prvi mah činilo da će glavni sudija Antoni Bandić pokazati na bijelu tačku nakon što je Ćuković uhvatio loptu rukom.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije pomoćnik na očiti nagovor Bandića mijenja svoju odluku i ipak signalizira nepostojeći ofsajd. Ostaje upitno da li je igrač Veleža uhvatio loptu rukom nakon što je čuo sudijski zvižduk Bandića.

Borac je tako oštećen za penal i ostaje nam da vidimo hoće li ovo biti jedina greška sudije u današnjem izuzetno važnom meču u borbi za izlazak u Evropu.

Radanović: Napad u Mostaru rezultat odnosa prema Srbima, Srbiji, ćirilici…

Isplivao snimak na kojem se vidi da Hezonja nije branio Musu već ga udario