in

Novak je u desetom finalu US Opena

Deseti put u karijeri Novak Đoković igraće finale US Opena koje je obezbedio pobedom nad senzacijom turnira, Amerikancem Benom Šeltonom rezultatom 6:3, 6:2, 7:6.

Trebalo je da meč Novaka Đokovića i Bena Šeltona predstavlja pravi spektakl u polufinalu US Opena jer je mladi Amerikanac prethodno zapretio da zna kako da iznenadi srpskom tenisera.

Sve je uspeo Šelton osim da iznenadi Novaka koji je savršeno znao da odgovori na rizičnu igru Šeltona čiji se tenis tokom celog smeča svodio na to kako što brže i efektnije da završi poen.

Izgoreo je Amerikanac u toj želji, zapretio je snažnim servisom i odličnim forhendima u prvom setu, ali rizik ga je skupo koštao jer je napravio čak 15 neiznuđenih grešaka.
Videlo se da se nesigurnost uvukla u njegovu igru, a srpski as je iskusno i mirno to koristio pa je tako perfektno otvorio i drugi set. Novak je napravio dva vezana brejka i potom poveo sa velikih 2:0.

Tek je treći set doneo mrvu neizvesnosti, iako je Đoković već u prvom gemu napravio brejk. U pojedinim trenucima izgledalo je kao da Amerikanac samo gleda da udari što jače ne birajući gde će loptica da ode, dok je u nekim poenima pogađao neverovatne uglove u trku.

Sačekao je Šelton mali pad koncentracije kod Novaka i u osmom gemu iskoristio je tu situaciju da vrati brejk srpskom asu. Nastavio je da preti, a onda je čak stigao do set lopte.

Novak je spasao tu set loptu, ali nije uspeo da izbegne taj-brejk. Koliko god nije bilo dobro to što je srpski as dozvolio protivniku da stigne do taj-brejka, sa druge strane Novak u tom delu igre ove sezone gospodari i to je pokazao još jednom.

Uprkos pokušaju Amerikanca da se vrati, srpski teniser slomio je njegov otpor, a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Karlos Alkaras – Danil Medvedev.

Direktoru turske mjenjačnice kriptovaluta 11.196 godina robije

Sergej Trifunović se oglasio nakon privođenja u Splitu