in

Novak je doneo neočekivanu odluku pred put u Australiju

Foto: Depositphotos

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, nastupaće na turniru u Adelejdu i u konkurenciji dublova sa Vasekom Pospišilom.

Posle ukidanja zabrane za ulazak u Australiju, Novak Đoković odlučio je da se dobro pripremi za prvi Grend slemu u sezoni tako što će prethodno igrati na turniru u Adelejdu.

Kako bi odigrao što veći broj mečeva i vratio se u formu, Novak je odlučio da pored singla nastupa i u konkurenciji dublova, a partner će mu biti veliki prijatelj i saradnik Vasek Pospišil.

Turnir u Adelejdu počinje drugog januara, a srpski as po prvi put će igrati na njemu.

Australijan Open počinje 16. januara, Đoković juri rekordnu desetu titulu na tom Grend slemu, a pored toga ima priliku da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slemova.

Jasno je koliko je prvi Grend slem u sezoni važan za Novaka pogotovo jer prošle godine nije mogao da igra kada je deportovan iz Australije zbog odluke da se ne vakciniše.

Vasek Pospišil odličan je partner u dublu za srpskog asa, jer je Kanađanin najpre iskusan u ovoj konkurenciji, a sa Novakom sarađuje u PTPA organizaciji zbog čega se dobro poznaju i razumeju.

Đoković je istu odluku doneo i na turniru u Tel Avivu, kada je trebalo da igra sa Jonatanom Erlihom, ali se tada Izraelac povukao.

Zelenski napustio Ukrajinu

Vojin Mitrović preuzima Ministarstvo privrede i preduzetništva